П'ятниця, 29 березня 2024, 17:38
Повна версія сайту
;

Кращі медсестри України в Чернігові обмінювалися досвідом

08:19 15.05.2017    Коментарі  
 

У Чернігові 12 травня розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Медсестринство на варті здоров’я нації», присвячена Всесвітньому дню медичної сестри.

На заході зібралися медсестри, завідуючі ФАПів, керівники медичних училищ і коледжів, голови Асоціацій медичних сестер, науковці з різних регіонів України.

– Сестринська справа є однією з найважливіших складових системи охорони здоров’я. Ви кожного дня своїм професіоналізмом та щирим ставленням до пацієнтів пришвидшуєте їх одужання. Тож прийміть слова вдячності за вашу нелегку справу. Будьте завжди здорові та повні сил і наснаги, щастя і благополуччя вам, – звернулася до присутніх заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Слова привітань цього дня лунали і від заступника начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Володимира Пуліна, директора Центрального методичного кабінету підготовки молодих спеціалістів Міністерства охорони здоров’я України Тетяни Чернишенко, президента Асоціації медичних сестер України Галини Івашко, директора Чернігівського базового медичного коледжу Миколи Самойленка та багатьох інших.

Завітали на захід і медики-початківці. Так, студентка 1-го курсу Чернігівського медичного коледжу Дарина Захарченко розповіла, що ще з дитинства мріяла про медицину і тому вирішила після 9-го класу отримати відповідну професію:

– Я ще тільки навчаюся, але вже зрозуміло, що робота не буде легкою. Вважаю, що головне для медсестри – це розуміюче ставлення до пацієнтів та неабияка витримка.

За високий професіоналізм та відданість своїй професії кращих медичних працівників з усієї країни нагороджено почесними грамотами.

Подарунком для учасників конференції став виступ артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Після урочистого відкриття конференції медики обмінювалися досвідом, обговорювали досягнення та проблеми в медсестринській роботі, знайомилися з медичними інноваціями.

Довідково. Міжнародний день медичних сестер святкується 12 травня, у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яка вважала догляд за хворими справжнім мистецтвом.

На Чернігівщині працює понад шість тисяч медсестер. Отримати освіту молодшого медичного працівника можна в чотирьох навчальних закладах області: у Чернігові, Новгород-Сіверському, Ніжині та Прилуках.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає