Четвер, 28 березня 2024, 14:12
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині відзначать 200-річчя Миколи Костомарова

12:31 15.05.2017    Коментарі  
 

У вівторок, 16 травня, о 12:00 в селі Дідівці Прилуцького району Чернігівської області в Музеї-садибі Миколи Костомарова розпочнеться святкування 200-річчя з дня народження цього визначного історика, етнографа і громадського діяча.

Музей-садиба Миколи Костомарова є унікальним об`єктом, оскільки створений без бюджетних коштів, тому з гордістю може називатись громадським музеєм. Над створенням Історико-меморіального комплексу «Садиба Миколи Костомарова» засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко, голова Благодійного фонду «Європа» Валерій Дубіль та заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов за підтримки місцевої громади працювали з 2008 року.

На сьогодні основні будівельні роботи з відновлення музею-садиби завершились. Також у ньому вже розміщені перші експозиції, присвячені постаті Миколи Костомарова та Кирило-Мефодіївському товариству. Як відомо, Микола Костомаров був одним із ідеологів Кирило-Мефодіївського братства та автором знаменитої «Книги буття українського народу», світоглядної конституції України.

Під час святкування відвідувачам проведуть екскурсію будинком та розкажуть цікаві факти з життя Миколи Костомарова, а також пройде концерт за участі місцевих творчих колективів та гостей зі столиці.

Місце події: вул. Костомарова, 39, село Дідівці Прилуцького району Чернігівської обл.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає