П'ятниця, 26 квітня 2024, 05:19
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині піротехніки знищили два артилерійські снаряди

12:42 16.05.2017    Коментарі  
 

15 травня о 10:00 під час випасу худоби на полі біля с. Буянки Ріпкинського району місцевий мешканець натрапив на предмет, що схожий на снаряд.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулих війн. При додатковому обстеженні прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів не виявлено. Снаряд спецавтомобілем вивезено у безпечне місце та о 14:20 знищено шляхом контрольованого підриву.

Цього ж дня, о 13:15 до Служби порятунку "101" обласного Управління ДСНС надійшло повідомлення про те, що по вул. Китицина у Чернігові, неподалік від житлового масиву, виявлений металевий предмет, схожий за ознаками на снаряд. Після надходження повідомлення і до прибуття саперів небезпечне місце охороняли співробітники Національної поліції.

Фахівці групи піротехнічних робіт, які прибули за викликом, ідентифікували боєприпас, як артилерійський снаряд калібром 125 мм часів минулих війн. Після проведення необхідних робіт вибухонебезпечний предмет вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами обласного центру та о 15:40 знищено.

Зазначимо, що з початку року на Чернігівщині зафіксовано 51 випадок виявлення вибухонебезпечних предметів. Загалом групою піротехнічних робіт обласного У ДСНС виявлено та знищено 224 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники ДСНС України вкотре нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та схожих на боєприпаси предметів. Якщо Ви знайшли такий, або схожий на них предмет, ні в якому разі не торкайтесь його, а тим більше не завдавайте по ньому ударів, не намагайтеся перенести чи розібрати. За допомогою палиць, мотузок або яскравої тканини необхідно позначити та огородити небезпечне місце. Не допускайте до нього сторонніх осіб, особливо дітей. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку "101" або правоохоронців за номером "102". Під час розмови з дітьми не забувайте роз`яснювати їм про ту небезпеку, що приховують в собі вибухонебезпечні предмети. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає