Вівторок, 23 квітня 2024, 16:04
Повна версія сайту
;

Поліція застерігає: шахраї знову видурюють гроші

15:47 16.05.2017    Коментарі  
 

Зловмисники, використовуючи старі перевірені способи обману, ошукали кількох громадян більше ніж на 13 тисяч гривень.

14 травня до поліції звернулися двоє мешканців Чернігівської області, яких шахраї обдурили на 13,5 тисяч гривень.

У першому випадку чернігівець вирішив придбати через Інтернет бензопилу, але продавець попросив передплату в сумі майже 10 тисяч гривень. Як тільки він отримав гроші на банківську карту, перестав виходити на зв’язок і товар покупцю не надіслав.

У Менському районі 14 травня 50-річній жінці зателефонував псевдобанкір, якому начебто потрібно було уточнити реквізити банківської картки. Жінка повідомила незнайомцю всі необхідні дані, а потім виявила, що з її рахунку зникло 3,5 тисяч гривень.

Інформацію про події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Отже, питають по телефону термін дії картки, код безпеки на зворотному боці карти, банківські паролі з SMS? Не повідомляйте, ЦE ШАХРАЇ!

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає