П'ятниця, 29 березня 2024, 04:34
Повна версія сайту
;

ЄС очікує від Ради остаточного ухвалення закону про держконтроль харчових продуктів

08:40 17.05.2017    Коментарі  
 

Представництво ЄС в Україні сподівається на остаточне ухвалення цього тижня законопроекту "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин" (№ 0906).

Про це "Європейські правді" повідомили у представництві ЄС.

У дипломатичному відомстві нагадали, що цей законопроект є одним із зобов’язань України згідно з Угодою про асоціацію.

"Він розроблений на основі норм європейського права. Законопроект визначає засадничі принципи та вимоги до державного контролю, що здійснюється державними інспекторами з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність харчових продуктів та кормів, а також про здоров’я та благополуччя тварин" - йдеться у повідомленні Представництва ЄС.

Розгляд питання ухвалення законопроекту Верховною Радою очікується під час другого читання в четвер.

Як наголошують у Представництві, завдяки прийняттю цього законопроекту Україна зможе отримати ще більше переваг від Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС.

"Ухвалення та імплементація цього законопроекту забезпечать наближення української системи контролю продуктів харчування до тієї, що вже діє у Європейському Союзі. Ухвалення цього законопроекту матиме важливе значення й для українського бізнесу у галузі харчових продуктів та кормів, зміцнивши довіру до системи контролю безпечності харчових продуктів України. В результаті, в українських виробників харчових продуктів та кормів з’являться нові можливості для експорту на ринки європейських та інших країн" - пояснили у відомстві.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає