Четвер, 28 березня 2024, 22:50
Повна версія сайту
;

Двоє неповнолітніх чернігівців намагалися здати на металобрухт викрадений акумулятор

08:28 18.05.2017    Коментарі  
 

Оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції «на гарячому» затримали двох місцевих юнаків, які намагалися здати до пункту прийому металобрухту викрадений з автомобіля акумулятор.

Близько четвертої ранку оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції в рамках проведення оперативних заходів поблизу одного з пунктів прийому металобрухту помітили двох молодиків, які щось несли в напрямку металоприймального пункту. Наблизившись до них, правоохоронці з’ясували, що двоє неповнолітніх 16 та 17 років несли здавати крадений акумулятор.

Опитавши юнаків у присутності батьків та адвоката, поліцейські встановили місце скоєння злочину, а потім і особу потерпілого, який ще навіть не знав про те, що в нього з автівки викрали акумулятор.

Слідчому хлопці зізналися, що вночі спеціально вешталися вулицями та видивлялися автівки без сигналізації, які необережні власники залишили на ніч біля будинків. На одній з вулиць вони побачили автомобіль «ЗАЗ-1102». Шляхом підриву капоту зловмисники відкрили машину, викрали акумулятор і на таксі повезли його до найближчого пункту прийому металобрухту. Саме там «на гарячому» їх і затримали правоохоронці.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Підлітки обґрунтовано підозрюється у скоєнні ще майже десятка аналогічних крадіжок з автомобілів чернігівців.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає