П'ятниця, 26 квітня 2024, 00:57
Повна версія сайту
;

Піротехніки вилучили та знищили два артилерійських снаряда часів минулих війни

12:56 18.05.2017    Коментарі  
 

17 травня о 09:30 до служби порятунку "101" у Чернігівському районі  Чернігівської області надійшло повідомлення про те, що на полі під час оранки поблизу села Козероги Чернігівського району знайдено предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Рятувальники, які прибули на місце події, ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібру 85мм. Небезпечне місце було взято під охорону співробітниками Національної поліції, а всі польові роботи були призупинені, техніка відігнана на безпечну відстань.  

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, обстежили поле де був виявлений снаряд на наявність інших вибухонебезпечних предметів. Після проведення необхідних робіт артилерійський снаряд калібру 85мм вивезли спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та о 14:30 знищили.

Інший виклик надійшов о 15:00 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області, зателефонував небайдужий мешканець обласного центру та повідомив про те, що на відкритій території поблизу проїжджої частини  неподалік с. Товстоліс Чернігівського району виявлено підозрілий металевий предмет.

Одразу на місце знахідки були направлені сапери Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області, які ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 75 мм часів війни. Після проведення необхідних робіт та обстеження прилеглої території, вибухонебезпечний предмет вивезли спецавтомобілем у визначене місце за межами Чернігова та о 16:10 знищили.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. З часом, вони не втрачають своєї смертельної сили, а стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися  лише фахівці.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає