Четвер, 28 березня 2024, 11:29
Повна версія сайту
;

«Основа» поки не заборонила російські соцмережі

08:54 19.05.2017    Коментарі 1  
 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж ВКонтакте і Одноклассники, а також Яндексу.

Більшість всеукраїнських провайдерів вже заблокували доступ до російських соцмереж.

Однак, чернігівський оператор «Основа», якого пов’язують із міським головою Владиславом Атрошенком, досі не заблокував доступ до цих сайтів.

У коментарі сайту Город, представники «Основи» зазначають наступне: «Да, мы в курсе, что наши пользователи ждут от нас официальных сообщений/предупреждений на сайте «ОСОНОВА». Но пока коммерческий директор, который решает подобные вопросы в отпуске за границей. Чуть позже мы попробуем взять комментарий для вашего сайта у гендиректора. Но предварительно можем сообщить, что интернет региональным компаниям, поставляют так называемые магистральные провайдеры, которых всего несколько в Украине и вот они, скорее всего, и будут заниматься блокировкой данных ресурсов. Если они поставят запрет, то и в регионах у пользователей не будут отображаться эти сайты».

Нагадаємо, що указом вводиться заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів «Mail.ru» (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru).

Зокрема, в указі наголошується, що доступ буде заблокований на три роки. Провайдери також повинні будуть заблокувати доступ до сервісів Mail.ru та "Мэйл.РУ ГРУП". Варто зазначити, що зокрема буде заблоковано і доступ до сайту "Кинопоиск".

Блоковані також будуть сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb. Економічні санкції (блокування активів, заборону на транзакції і мовлення) також введені проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Зірка», ТНТ, РЕН-ТВ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість ОСНОВА™ 2017-05-19 15:44:50

http://about.osnova.tv/news/718 Шановні абоненти! Повідомляємо, що відповідно до Указу Президента України № 133/2017від 15.05.2017р., встановлено заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервіс