П'ятниця, 19 квітня 2024, 20:52
Повна версія сайту
;

На розворот пам’ятника Хмельницькому Чернігів витратив менше 15 тисяч гривень

14:00 19.05.2017    Коментарі  
 

Безпосередньо на розворот фігури пам’ятника Богданові Хмельницькому, що розташований в одноіменному сквері, з міського бюджету витратиться менше 14,5 тис грн.

Відповідні документи оприлюднили на сайті міської ради.

Як видно з наведеного нижче локального кошторису, у ці 14,5 тис грн увійшли демонтаж фігури пам’ятника, маса якої до 5 тонн, її подальше встановлення, а також зведення та демонтаж будівельних риштувань. При демонтажі та монтажі використовувалася й важка будівельна техніка - автокран.

Решта робіт з реконструкції пам’ятника включатимуть у себе, фактично, формування нового фундаменту під існуючий постамент, - повідомили в Управлінні капітального будівництва міської ради. - Адже зараз навіть неозброєним оком можна побачити, що постамент трохи нахилився. Тобто існуюча основа не може забезпечити пам’ятнику необхідну міцність і при подальшому пошкодженні не виключене його руйнування.  Тому в ході реконструкції передбачене закріплення постаменту за допомогою паль.

Також у реконструкцію входять інші реставраційні роботи – аж до ремонту емблем, хімічного закріплення гіпсу на ліпному декорі та художнього розпису поверхні цього декору.

Близько 700 тис грн – вартість усіх цих робіт загалом.

Владці Чернігова були невдоволені тим, що журналісти навели цифру 700 тисяч гривень лише за розворот пам’ятника. У той же час, на сайті Прозорро, відсутня деталізація витрат на реконструкцію пам’ятника і той документ, який оприлюднила міська рада, раніше ніхто не бачив.

Нагадаємо, що вчора, 18 травня, пам’ятник Богдану Хмельницькому розвернули на 180 градусів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає