Субота, 27 квітня 2024, 04:55
Повна версія сайту
;

Енергоефективні заходи в Чернігові: особливості реалізації

08:13 22.05.2017    Коментарі  
 

Попередити перетворення власного житла у «пожирача коштів» можна за допомогою методів енергозбереження. Що для цього потрібно, розглядали на інформаційній зустрічі «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках», яку 19 травня провела в Чернігівському міському центрі зайнятості Громадянська мережа ОПОРА.

«Термомодернізація – один з інструментів, який надає жителям багатоквартирних будинків можливості економії та покращення умов проживання. Будинки, у яких створено ОСББ, можуть скористатися програмою державної підтримки, що передбачає відшкодування суми кредиту на енергоефективні заходи. Для придбання енергоефективних матеріалів та обладнання держава компенсує 40% тіла кредиту для об’єднань співвласників і 70% для будинків, у яких є отримувачі субсидій», - пояснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Взяти участь в програмі можуть і власники індивідуальних будинків. Наприклад, за умови придбання «негазових» котлів компенсація складатиме 20%, а на придбання енергоматеріалів та обладнання – 30% тіла кредиту.

Після правильної реалізації енергоефективних заходів суми у платіжках зменшуватимуться за рахунок економії ресурсів.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».


Автор: Марія Стронська
Коментарів ще немає