Субота, 20 квітня 2024, 01:55
Повна версія сайту
;

Поліція, спільно з активістами, бореться з незаконною вирубкою лісу

16:05 22.05.2017    Коментарі  
 

Починаючи з квітня поліція разом із активістами громадських об’єднань проводять нічні патрулювання лісами області для протидії браконьєрам. 

Для стабілізації оперативної обстановки на території області, підвищення ефективності розкриття кримінальних правопорушень, виявлення незаконних порубок лісу та фактів незаконного полювання Головним управлінням Національної поліції створена мобільна група з числа бійців роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів», представників громадськості та поліцейських відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУНП області. 

Мобільна група поліції разом із активістами громадських об’єднань «Вільні Люди», «Агентства територіальної безпеки» та Товариства сприяння обороні України та іншими проводять нічні патрулювання лісами області для протидії браконьєрам.

Маршрут патрулювання визначає керівництво поліції й доводить його до відома членів групи безпосередньо перед виїздом на інструктажі. 

Поліцейські виїжджають у рейди з табельною вогнепальною зброєю, спецзасобами, засобами зв’язку, бронежилетами та кулезахисними шоломами. У рейдувальників є не тільки зброя, а й тепловізор та чималий бойовий досвід, бо майже всі вони пройшли через російсько-українську війну на Донбасі і вміють рухатися лісом без зайвого галасу, як громадський активіст колишній розвідник Максим Воробей.

Вже є і перші результати роботи. Наприклад, під час тривалих травневих вихідних мобільна група зафіксувала численні незаконні вирубки. В результаті проведеного комплексу превентивних заходів та профілактичної роботи було попереджено вирубку значної кількості цінних дерев у борах та дібровах нашого краю.

Тож ми звертаємося до небайдужих громадян з проханням повідомляти правоохоронним органам про відомі вам факти викрадання лісу. Лише у тісній співпраці громади та поліції вдасться зупинити лісову мафію. Контактний телефон: (067)225-13-06 або102, не залишайтеся байдужими.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає