Субота, 20 квітня 2024, 09:47
Повна версія сайту
;

Рада у вівторок розгляне євроінтеграційні законопроекти у сфері охорони довкілля

08:33 23.05.2017    Коментарі  
 

Верховна Рада у вівторок розгляне важливі "євроінтеграційні" законопроекти в частині охорони довкілля, які зобов’язують бізнесменів, а також державні органи враховувати вплив своєї діяльності на довкілля.

Про це повідомила віце-прем’єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

Законопроект №2009 а-д про оцінку впливу на довкілля із зауваженнями президента приведе українське законодавство у відповідність до Директив №2003/4/ЄС та №2011/92/ЄС.

Документ врегульовує процедуру оцінки впливу на довкілля і спрямований на запобігання шкоди довкіллю, гарантування екологічної безпеки та раціональне використання і відтворення природних ресурсів у процесі ухвалення рішень щодо провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля.

Другий документ - проект Закону про стратегічну екологічну оцінку №6106 врегульовує процедуру стратегічної екологічної оцінки (СЕО) при затвердженні документів державного планування.

СЕО включає визначення, опис та оцінювання наслідків виконання документів державного планування для довкілля, в тому числі для здоров`я людей. Цей документ враховує вимоги Директиви №2001/24/ЄС.

Доопрацьовані законопроекти враховують і збалансовують державні, громадські та бізнесові інтереси з тим, аби унеможливити негативний вплив на екологію від господарської діяльності.

http://www.eurointegration.com.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає