П'ятниця, 26 квітня 2024, 18:31
Повна версія сайту
;

В області піротехніки знищили 16 небезпечних знахідок часів минулих війн

14:55 23.05.2017    Коментарі  
 

22 травня о 16:55 фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області знищили дві протитанкові міни (ТМІ-35), які напередодні виявив місцевий житель при проведенні земляних робіт неподалік с. Зелена Поляна Коропського району.  

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Того ж дня, на відкритій території біля с. Рудня Козелецького району місцевий житель виявив небезпечні предмети та повідомив про це до Служби порятунку "101". Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідки, як 5 мінометних мін калібром 82 мм та 9 підривників до артилерійських снарядів часів минулих війн.

Піротехніки спецавтомобілем транспортували боєприпаси у безпечне місце за межами населеного пункту та о 18:30 знищили їх шляхом контрольованого підриву.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням дотримуватись заходів безпеки під час виявлення вибухонебезпечних або інших підозрілих предметів. Необхідно негайно вивести із небезпечної зони усіх людей, огородити місце знахідки та  зателефонувати рятувальникам за номером "101" або правоохоронцям за номером "102". Забороняється торкатися руками підозрілого предмету, тим більше розбирати його чи переносити.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає