П'ятниця, 29 березня 2024, 04:31
Повна версія сайту
;

«Глядачі» жорстокого побиття школярки у Чернігові не будуть покарані

14:23 26.05.2017    Коментарі  
 

«Глядачі» жорстокого побиття школярки Поліни Малоштан у центрі Чернігова уникнуть відповідальності.

Про це сьогодні, 26 травня, повідомив керівник місцевої прокуратури Чернігова Сергій Розинка.

За його словами, слідство з’ясувало особи усіх тих, хто спостерігав за побиттям та знімав це дійство на камери. Підлітки були допитані в якості свідків.

У той же час, покарані вони не будуть. Прокуратурою лише скеровані лист до закладів освіти щодо проведення належної виховної роботи серед неповнолітніх щодо підліткової агресії.

Як розказав Розинка, всього по справі побиття школярки було допитано 39 осіб. На сьогоднішній день правоохоронці вручили підозру п’яти особам: чотирьох неповнолітнім і одній повнолітній.

Цікаво, що відносно батьків цих п’яти учасників бійки, на сьогоднішній день, вже складені протоколи про вчинення ними адміністративного правопорушення, пов’язаного із неналежним вихованням дітей. Протоколи будуть направлені органу, уповноваженому розглядати їх, і він розгляне і винесе відповідне рішення щодо неналежного виконання батьками обов’язків по вихованню дітей,- пояснив прокурор.

Зазначимо, що у прокуратурі розказали, що одним із мотивів жорстокого побиття підозрювані називають спробу утвердження їх у підлітковому середовищі шляхом публічного приниження однолітків.

Більше жодних подробиць досудового розслідування місцеві прокурори не розказали журналістам, пояснюючи це тим, що це може завадити розслідуванню. Коли саме ця справа перейде на розгляд до суду також поки не відомо.

Нагадаємо, що причетним до резонансної події особам інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом), яке карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.  Правоохоронцям відомо про три факти, в яких фігурують п’ять неповнолітніх дівчат, але розслідування триває в рамках одного кримінального провадження. Наразі всі вони отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає