П'ятниця, 29 березня 2024, 12:53
Повна версія сайту
;

Меморіалу-тризубу у Чернігові не буде

09:01 29.05.2017    Коментарі  
 

Журі конкурсу на щодо спорудження Меморіалу Захисникам України проголосувало проти реалізації проекту, який переміг на конкурсі, авторства житомирянки Анастасії Орищук.

Відповідне рішення було ухвалено 26 травня, під час засідання у міській раді. У засіданні взяв участь майже весь склад журі та переможниця конкурсу, повідомляє Високий Вал.

Його прийняттю передували палкі дискусії.

Волонтери, архітектори та частина представників сімей загиблих атовців ідею проекту підтримали, Батьки бійців і представники влади сказали, що Меморіал у вигляді тризуба їм не до вподоби.

«Результати голосування наступні.

-Проти реалізації проекту 7 голосів: Калюжний Сергій Сергійович, Хонич Ольга Петрівна, Миненко Василь Федорович, Березинець Ірина Геннадіївна, Черняков Сергій Васильович, Шанський Микола Миколайович, Найдьон Валентина Михайлівна. 

-За реалізацію проекту 5 голосів: Травка Віталій Андрійович, Щерба Михайло Степанович, Зеленюк Валерій Сергійович, Воскресенська Наталія Віталіївна, Черешко Альберт Іванович.

Утримались 2 людини: Мазур Тетяна Геннадіївна та Гребінь Петро Миколайович», - написала активістка Наталія Воскресенська.

Тепер виконком повинен визначитись із тим, коли буде новий конкурс і за якими умовами.

Нагадаємо, що Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово заявляв, що не хоче брати на себе повноваження і споруджувати той меморіал Захисникам України, проект якого став переможцем у відкритому конкурсі. За його словами, даний проект Меморіалу виглядає як «лягушатник».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає