П'ятниця, 26 квітня 2024, 19:19
Повна версія сайту
;

Мін'юст закликав Парламент підтримати передачу функцій РАЦС на місця

12:26 29.05.2017    Коментарі  
 

Народні депутати мають якнайшвидше розглянути та прийняти внесений Урядом законопроект, який забезпечить передачу права надавати сервіси у сфері реєстрації актів цивільного стану місцевій владі і завершить процес децентралізації послуг Міністерства юстиції. З відповідним закликом до народних обранців звернувся Міністр юстиції Павло Петренко.

«Український Уряд подав до Парламенту другий пакет децентралізаційних законів Міністерства юстиції. Його прийняття дасть можливість завершити процес децентралізації та демонополізації сервісів, які надавало Міністерство юстиції. Ми передамо повноваження щодо реєстрації народження, одруження, зміни прізвища та надання багатьох інших послуг громадам», - наголосив очільник Мін’юсту.

Він зауважив, що місцева влада є найближчою до кожного українця, тому саме місцева влада надаватиме найбільш якісний сервіс. При цьому кошти сплачені за отримання таких сервісів громадянами залишатимуться в місцевих бюджетах.

«Я дуже прошу всіх народних депутатів підтримати даний законопроект, щоб вже з осені наші місцеві громади, наші сільські й міські голови отримали змогу надавали якісні послуги українцям. Наша спільна мета – сильна громада, сильне місцеве самоврядування, відповідальний міський голова та якісні сервіси для кожного українця. Прийняття цього законопроекту – це зміни, які відчують на собі мільйони українців», - заявив Міністр юстиції.

При цьому він наголосив: процес децентралізації та передачі повноважень місцевим громадам є одним із пріоритетів Уряду останніх років.

«І Уряд Арсенія Яценюка, і Уряд Володимира Гройсмана проводять послідовну політику з посилення українських громад, а також передачі повноважень, фінансів і можливостей на місця. І ми бачимо, не зважаючи на велику  кількість критики популістів, реальні результати цих процесів. Це і покращення якості сервісів, і збільшення бюджетів, яке дає можливість будувати нові школи, ремонтувати дороги і забезпечувати інші потреби місцевих громад», - резюмував Павло Петренко.


Автор: Міністерство юстиції
Коментарів ще немає