П'ятниця, 29 березня 2024, 09:38
Повна версія сайту
;

Чернігів вшановував Любомира Боднарука

08:20 02.06.2017    Коментарі  
 

Теплі очі, приязна посмішка, інтелігентні, вишукані манери – маестро Боднарук. На жаль, вже тільки у пам’яті багатьох тисяч його шанувальників.

Минулого року було названо вулицю його іменем. Колишня Дзержинського тепер вулиця імені Любомира Боднарука.

Любомир Боднарук – хормейстер, музикант, педагог. Заслужений діяч мистецтв України, батько, чоловік, дідусь, друг, патріот. Музичну освіту здобув у Чернівцях та Львові. У 1979 році приїхав до Чернігова сформованим талановитим музикантом. З 96-го року – незмінний очільник і головний диригент Чернігівського хору ім.Бортнянського. Колективу, що за роки свого існування став лауреатом багатьох конкурсів і фестивалів, здобув визнання на міжнародному рівні.

Любомир Боднарук нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня за значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Української Держави. Він  — заслужений діяч мистецтв України, заслужений працівник культури, Почесний громадянин Чернігова. Це ще не всі регалії, що супроводжують пам’ять маестро.

Любомир Боднарук – патріарх утвердження і популяризації духовної музики. Його пам’яті присвячена і хорова асамблея, що проходила у філармонійному центрі.

Друзі вважають, що Любомир Боднарук головне своє призначення на землі виконав – його вплив на розвиток хорового мистецтва України непересічний. А його дітище – камерний хор — підхопили і втримують сьогодні надійні руки теперішнього очільника – Івана Богданова.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає