П'ятниця, 17 травня 2024, 13:36
Повна версія сайту
;

Березовий гай стане «районним парком»?

10:38 05.06.2017    Коментарі  
 

Березовому гаю у Чернігові хочуть надати статус районного парку.

Відповідний проект рішення виноситься на засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

«Погодити створення районного парку на території зеленої зони, обмеженої вулицею Кільцевою, багатоквартирною житловою забудовою по вулиці Генерала Пухова та садибною забудовою по вулицям Генерала Пухова, Бобровицькій та Всеволода Ганцова, розташованої в Деснянському районі м. Чернігова»,- йдеться в проекті рішення.

Також, зазначається, що це робиться «враховуючи соціальну напругу, пов’язану з забудовою території зеленої зони по вулиці Генерала Пухова, та з метою захисту інтересів мешканців міста Чернігова».

У той же час, у громадських активістів Чернігова виникає чимало питань до цього рішення. Зокрема, Олександр Гашпар, на своїй сторінці у Фейсбуці, дивується, навіщо створювати парк, який згідно Детального плану і так вже існує. «По -перше, "Чи увійдуть земельні ділянки, на яких "Укрсівербуд" планував зводити багатоквартирні житлові будинки до території цього парку?", бо очевидно, що без повернення цих ділянок з державної в комунальну власність (від Чернігівської обласної адміністрації), включити їх в межі парку не можливо. А по-друге "Навіщо створювати парк, який, згідно з Генеральним планом м. Чернігова і так існує?", може варто просто було переглянути його межі, встановити і затвердити їх проектом землеустрою і перейменувати з "Комсомольского парку" на парк "Березовий Гай"?»,- пише Гашпар.

Нагадаємо, що завтра, 6 червня, у Деснянському районному суді м.Чернігова розглядатиметься позов забудовник «УкрСіверБуд» до міської ради щодо забудови Березового гаю. Як відомо, фірма-забудовник планує побудувати у зеленій зоні кілька багатоповерхівок.

Еко-активісти планують влаштувати акцію-перфоманс проти забудови Березового гаю під стінми суду.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає