П'ятниця, 29 березня 2024, 01:03
Повна версія сайту
;

Гройсман побував на «Чексілі»

14:20 08.06.2017    Коментарі 1  
 

Камвольно-суконна компанія «Чексіл», як було прийнято колись говорити, — флагман вітчизняної промисловості. Був. І може стати знову. Раніше на підприємстві працювало три тисячі чернігівців, продукція експортувалася в 15 країн світу. Кілька років підприємство переживало кризу. Зараз працюють всі потужності, але не на повну силу. Тим не менше, «Чексіл» — найбільший в Україні виробник шерстяних тканин і єдиний – камвольних. Освоюється не тільки європейський, а й азійський ринок – причому конкуренція там йде з Китаєм і Індією. Повний виробничий ланцюг дозволяє забезпечувати тканиною виробників одностроєв для Збройних Сил та інших силових структур. Але. Зараз результат роботи чернігівських легковиків вимірюється сотнею-другою тисяч погонних метрів. А можуть – мільйони. За умови підтримки держави.

Виробництво «Чексілу» оглянув прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Каже, нині надважливо відродити потужності вітчизняної легкої промисловості.

На підприємстві прем’єр спілкувався з робітниками. В тому числі з тими, чий стаж сягає ледь не 40 років. Саме для них – пенсійна реформа, яку зараз – в разі підтримки парламентом – намагається реалізувати уряд.

Зараз на «Чексілі» працює 550 робітників. Справа в тому числі і за урядом – чи стане їх більше, як колись.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість горожанин 2017-06-09 16:24:23

Говорят у нашего МЕРвора хватило украденого пока только на золотой пончик.Так сказать аванс...