П'ятниця, 29 березня 2024, 08:58
Повна версія сайту
;

У справі Супруна - новий прокурор і суддя

11:45 12.06.2017    Коментарі  
 

Державне обвинувачення змінило прокурора у справі екс-голови Бобровицькоїрайдержадміністрації Миколи Супруна. Суд першої інстанції визнав колишнього чиновника винним у хабарництві і засудив до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Незгодний з таким рішенням Феміди Супрун подав апеляційну скаргу. На третьому за рахунком засіданні суду другої інстанції колегія суддів мала допитати одного зі свідків. Втім, прокурор поклопотався про перенесення розгляду справи.

Судовий розгляд апеляційної скарги почався зі знайомства з оновленим складом суду. Замість судді Козака призначили суддю Шахову. Самого ж Козака спіткав наслідок реформи - звільнення. Оновлений склад колегії суддів не викликав недовіри в учасників процесу. Тож, порадившись, судді вирішили приступити до розгляду апеляції. На третьому за рахунком засіданні суду другої інстанції мали допитати одного з ключових свідків - проектанта Олександра Даниленка. Саме його ПП «Проектно-будівельна фірма «ДОМ»» стало розробником проекту для майбутнього РАЦСу.

До слова, попри кількарічну судову тяганину в цій справі, й досі не встановлено, хто конкретно був замовником даного проекту. Адже жодних договорів між виконавцем робіт ПП «Проектно-будівельна фірма «ДОМ»» в особі Олександра Даниленка та замовником не було укладено. Ледь не на кожному судовому засіданні з’являються нові свідчення. Для прикладу, підприємець Плиска на останньому засіданні суду першої інстанції заявив, що виступив замовником окремого проекту для суміжного з Бобровицьким РАЦСом магазином, хоча на попередніх допитах заявляв протилежне - мовляв, проект був спільним.

Незважаючи на висловлену довіру, у цій справі суддя Шахова так і не вступила в процес, бо прокурор клопотав про перенесення слухання. Своє клопотання обґрунтував заміною попереднього представника державного обвинувачення. Мовляв, він нині веде іншу справу, яку розглядають в Апеляційному суді Київської області. Новому ж прокурору томи кримінальної справи передали всього за день до судового засідання.

Обвинувачений Микола Супрун та його захисник не заперечували проти зміни прокурорів, однак зажадали, аби суд продовжив розгляд справи і допитав свідка Олександра Даниленка. Втім, суд вирішив інакше і задовольнив клопотання прокурора.

Наступний розгляд апеляції відбудеться не скоро -наприкінці червня. Судді Апеляційного суду Чернігівської області зізналися, що в суді залишилася фактично одна-дві колегії судців. Половину складу суду звільнено, а справи розписані на місяці вперед. Що ж? Хоч і повільно, але з’являється надія на нові реформовані суди.


Автор: Віталій Назаренко, "Чернігівщина" №23 (632) від 8 червня 2017, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає