Субота, 20 квітня 2024, 08:36
Повна версія сайту
;

Фасади шкіл та садочків у Чернігові розмалюють ізраїльські та українські художники

08:23 15.06.2017    Коментарі  
 

Відомі художники з України та Ізраїлю в складі міжнародної групи майстрів розфарбують фасади українських навчальних закладів в рамках проекту Mural Social Club: Back to School. Акція відбудеться за підтримки UNICEF, - інформує Євроазіатський єврейський конгрес.

Крім Ізраїлю та України, в проекті візьмуть участь художники з Франції, Аргентини, Чилі, Росії, Південної Африки і Італії. Список країн-учасників може поповнитися. Акція відбудеться до початку навчального року. За цей час майстри відвідають Київ, Ковель, Волновахи, Попасную, Чернігів і Черкаси. Вони прикрасять своїми роботами екстер'єри шкіл, дитячих садків, вищих навчальних закладів і однієї колонії для неповнолітніх.

«У цьому році спільно з благодійним фондом Sky Art Foundation, міжнародними і локальними партнерами ми вирішили втілити в життя соціально-мистецький проект на національному рівні. Думаю, що позитивний вплив сучасного мистецтва на ранніх етапах розвитку дітей сприяє естетичному утворенню і розширенню світогляду дітей, які в повсякденному житті рідко стикаються з сучасним мистецтвом і прикладами креативного урбанізму. Ми сподіваємося, що подібний проект надихне дітей на власну творчість і спонукатиме їх по іншому подивитися на вже знайомі стіни рідних міст», - зазначив куратор проекту Mural Social Club: Back to School Олег Соснов.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає