Вівторок, 16 квітня 2024, 14:30
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині відсторонений сільський голова й досі при посаді

17:26 16.06.2017    Коментарі  
 

6 червня Апеляційний суд Чернігівської області своєю ухвалою лишив без змін вирок Козелецького районного суду від 1 листопада 2016-го року, в якому йде мова про те, що голова Новобасанської сільської ради Володимир Левченко позбавляється права обіймати посади, пов'язані із здійсненням організаційно-розпорядчих функцій строком на один рік та має сплатити штраф. Нагадаємо, що це вже четверте рішення Феміди! А судова епопея тягнеться ще з 2013-го року і зовсім не заважає Володимиру Васильовичу керувати і роздавати накази.

Минуло майже чотири роки відтоді, як правоохоронні органи звинуватили сільського керманича у скоєнні злочинів передбачених ст.191 ч.2 та ст. 366 ч.1 ККУ. А саме в тому, що він підробив рішення сесії та привласнив кошти громади, виписавши собі матеріальну допомогу у сумі 12 тисяч гривень. Двічі пана Левченка судили в Бобровиці, потім до Козельця дійшли. Та Феміда не поступалася. Не виявила прихильності до обвинуваченого – і в Апеляційному суді.

13 червня до Новобасанської сільської ради завітали державні виконавці разом з представниками Бобровицької поліції, аби перевірити чи склав свої повноваження голова. Кореспондент «Чернігівщини» приєдналася до представників влади, які здійснюють примусове виконання судових рішень, аби дізнатися чим закінчиться кількарічна тяганина.

Володимира Левченка застали на робочому місці. Та до преси у горе-посадовця особливе ставлення. Попри рішення Апеляційного суду, яке згідно із законом набирає сили з моменту його проголошення, в кабінет голови Новобасанської сільради, пан Левченко забороняє заходити, а спілкуватися відмовляється навідріз.

- Я й бачити вас не хочу. Ви брешете… Вийдіть з кабінету!, - відштовхує мою руку розлючений Володимир Васильович. 

- Ви не маєте права мене виганяти. Це не ваша приватна власність, а державна структура… - не встигаю договорити, як чоловік закриває переді мною двері. Підставляю руку.

- Ну якщо ви тут будете – я піду. Балакати з вами не збираюсь, - вибігає в коридор пан Левченко.

Аби голова таки дав свідчення слідчому Валерію Кузьменку, чекаю біля сільради. Хвилин за тридцять Володимир Васильович вибігає з будівлі і несеться до свого автомобіля. Ще одна спроба поговорити цивілізовано – виявляється марною.

Зі слів слідчого Кузьменка, Володимир Левченко дав таке пояснення. Мовляв, виконком сільради не отримував ще рішення Апеляційного суду, тому я маю повне право перебувати на даній посаді.

«Нині робитимемо перевірку щодо кореспонденції: надходила чи ні, - пояснює слідчий. - Протягом 24-х годин буде вирішено питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру. Далі проводитиметься досудове розслідування».


Автор: Сніжана Божок, "Чернігівщина" №24 (633) від 15 червня 2017, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає