Середа, 08 травня 2024, 03:39
Повна версія сайту
;

Доля цілісності парку Березовий гай залежить від Куліча і Атрошенка

09:11 19.06.2017    Коментарі 1  
 

Дві земельні ділянки на території Березового, де планувалося будівництво багатоповерхівки, не увійшли до меж майбутнього районного парку.

Як відомо, межі парку мають бути затверджені на найближчій сесії Чернігівської міської ради, котра пройде 29 червня.

Депутат міськради Вадим Соколюк подав Проект рішення "Про звернення до Чернігівської обласної державної адміністрації щодо передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність", з метою включення спірних ділянок у межі парку.

В свою чергу, у коментарях у соціальних мережах, заступник міського голови Олександр Ломако наголосив на тому, що ці ділянки не увійшли до меж парку тимчасово. За його словами, до меж парку неможна включати ділянки, які мають кадастровий номер і відвід.

«Дві спірні ділянки знаходяться в державній власності, тому законних підстав включити їх в межі парку ПОКИ немає. Уже є звернення до ОДА із закликом анулювати своє розпорядження. Тоді міськрада перегляне своє рішення і розширить територію парку»,- пояснив Ломако.

За словами заступника мера, Владислав Атрошенко написав листа до адміністрації щодо Березового гаю на минулому тижні.

В свою ж чергу, громадський активіст Олександр Гашпар заявляє, що без рішення міської ради ці земельні ділянки не можуть бути повернуті в комунальну власність, тому що до ОДА звернення потрібно оформлювати саме у вигляді рішення міської ради. «Звернення від міського голови про повернення цих земель - це пшик»,- зазначає Гашпар.

Як відомо, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч вважається протеже міського голови Владислава Атрошенка. Куліч був призначений на свою посаду, коли Атрошенко був головою партійної організації БПП на Чернігівщині.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Іван 2017-06-19 10:10:56

Авторитаризм у всій своїй красі!