Середа, 24 квітня 2024, 02:27
Повна версія сайту
;

Біля онкодиспансеру будують альпійську гірку з водограєм

14:52 22.06.2017    Коментарі  
 

Біля центрального корпусу Чернігівського обласного онкологічного диспансеру будуютьальпійську гірку (так називають певну ділянку саду, де імітується скелястий природний ландшафт) із водограєм.

Ідейний натхненник проекту − Борис Дєдов, особистість, яку по праву називають фундатором сучасного мистецтва в Україні. За плечима цього корифея такі проекти: галерея сучасного мистецтва «Пласт-Арт», «Музей катастроф на воді», що залишився в окупованомуКриму, меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут», серія музеїв «Вітрила Миклухи-Маклая». Під чітким керівництвом Бориса Степановича працює команда з десяти митців.

Як прокоментував  автор архітектурного проекту, онкологічний заклад – остання надія для тих, кому доля приготувала надскладне випробування. І його завдання як митця – докласти сил і не дати хворобі заполонити душу і світогляд такої людини. Альпійська гірка – це місце, куди людина може прийти посидіти, відпочити, помилуватися природою і підживитися позитивною енергетикою, щоби й надалі виборювати життя.

Робота над проектом триває, остаточно поле для творчості ще не зорано: є декілька як технічних, так і художніх моментів, над якими ще доведеться серйозно попрацювати. Втім початок вже зроблено. За площею гірка 20 квадратних метрів. По периметру вона вжеобкладена луганським камінням та вкомплектована лавочками зеленого кольору, які виконаніу стилі ретро, конструкцію водограю виготовлять із мармуру молочного та коричневогокольорів. Своєрідним акцентом проекту стануть білі валуни, згодом вони мають обрости мохом. Каміння свого часу завезено з Криму 


Автор: КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер"
Коментарів ще немає