Четвер, 28 березня 2024, 14:26
Повна версія сайту
;

Атрошенко незадоволений тим, як працюють перевізники Чернігова

13:44 27.06.2017    Коментарі  
 

Про виконання перевізниками зобовязань, зазначених в угодах з містом, йшла мова сьогодні на розширеній міській нараді в Чернігівській міській раді. Зокрема, про встановлення GPS у громадському транспорті. 

За словами начальника управління транспорту та зв’язку міської ради Юрія Горбаня, загалом планується встановити 428 GPS, на сьогодні у громадському транспорті встановлені 249 трекерів, з них 46 – у тролейбусах.

Всього, у ЧТУ 95 одиниць тролейбусів, з яких у робочому стані – 74 машини, інші поки що перебувають на плановому або поточному ремонтах. Представник КП "ЧТУ" відзвітував, що до кінця тижня GPS встановлять у всіх 74 тролейбусах, які виходять на лінію.  

Крім того, міський голова рекомендував посилити контроль за тим, щоб на маршрути тролейбуси виходили чисті, помиті ззовні та всередині, а водії були одягнені у стандартний обумовлений одяг. І, головне, має дотримуватись графік руху.

На автобусних маршрутах у місті сьогодні працює понад 330 машин, які також ще не повністю обладнані трекерами GPS. На це  міський голова зауважив, що контрактні умовиповинні виконуватися, а за їх невиконання - розривати контракти та анулювати маршрут. 

- Якщо щось не влаштовує перевізників, якісь вимоги до них зависокі, чи щось не так по бізнесу, то в місто заїдуть інші перевізники, яких буде все влаштовувати, - сказав міський голова.

Також, він підкреслив, що вимоги та ставлення до всіх перевізників мають бути рівні.

Владислав Атрошенко:

- Ми встановлюємо GPS не для звіту або для «галочки», а для того, що виконувався графік руху. Також, необхідно усунути всі проблемні питання пасажирських перевезень у місті, зокрема: зняття маршрутів увечері, нестачу машин на лінії та інші недоліки руху транспорту з огляду на скарги містян.

Профільному заступнику міський голова дав доручення налагодити контроль графіку руху громадського транспорту за допомогою GPS-моніторингу з автоматичною фіксацією порушень. 

- Ми повинні досягти німецької точності перевезень. Графіки мають виконуватися похвилинно. Можуть бути такі нюанси, як поломка техніки. Але не більше. Якщо перевізник не справляється, не виконується графік перевезень, то за невиконання – зняття з маршруту, - сказав міський голова. 


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає