Субота, 20 квітня 2024, 07:35
Повна версія сайту
;

В гетьманській столиці Лівобережної України відзначили День Конституції нашої держави

09:31 28.06.2017    Коментарі  
 

27 червня, в переддень свята, до колишньої столиці гетьманів Лівобережної України – Батурина прибули почесні гості на чолі з керівниками обласної ради та облдержадміністрації, очільники Бахмацької РДА та Бахмацької райради, місцевих підприємств та організацій, представники громадськості та засобів масової інформації.

В церемонії відзначення 21-ї річниці з часу прийняття Верховною Радою України Основного Закону незалежної держави, від імені обласної ради взяв участь та привітав присутніх зі святом, перший заступник голови представницької гілки влади Чернігівщини Валентин Мельничук.

Розпочав урочисте засідання, що відбулося в палаці гетьмана Кирила Розумовського, голова обласної держадміністрації Валерій Куліч. Під час виступу він оголосив хвилину мовчання, після чого вручив державні нагороди сім'ям загиблих в зоні АТО героїв.

В ході урочистостей, глава обласної виконавчої влади також поздоровив із призначенням відповідно до розпорядження Президента України на посаду голови Бахмацької райдержадміністрації Тетяну Неділько та вручив посвідчення і квіти новому очільнику РДА, а заодно нагородив низку присутніх державними відзнаками, почесними грамотами та подяками обласної держадміністрації.

У свою чергу, вітаючи учасників зібрання зі святом Конституції, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зазначив, що утвердження в 1996 році Головного Закону України - яскраве продовження багатовікової історії вітчизняного державотворення, витоки якого сягають древньої Київської Русі, де законодавчий устрій міцно тримався на «Руській правді» Ярослава Мудрого, а далі – на найпершій з Європейських конституцій, написаній три століття тому українським гетьманом Пилипом Орликом, біографія якого тісно пов'язана із Батурином.

Животворчим джерелом для Основного Закону сучасної України, наголосив промовець, були також Конституція УНР та Декларація про державний суверенітет,схвалена напередодні проголошення незалежності нашої молодої держави.

Перший заступник голови обласної ради висловив упевненність, що Конституція сприятиме відновленню наших кордонів, встановленню миру, розбудові міцної і заможної держави, в якій люди житимуть, під надійним, нею гарантованим, правовим захистом.

На завершення свого вітального слова, Валентин Мельничук побажав учасникам урочистих заходів миру, добра і злагоди, міцного здоров'я, родинного благополуччя, щастя та життєвої творчої наснаги в усіх добрих ділах і починаннях, а також вручив окремим із учасників свята почесні грамоти та відзнаки обласної ради.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України Почесною грамотою обласної ради з врученням нагрудного знака нагороджено:

Герасько Людмилу Михайлівну - головного спеціаліста відділу управління персоналом та правового забезпечення регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області;

Зіненко Маргариту Олександрівну - начальника відділу контролю у галузі освіти, науки, спорту та інформації Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області;

Могильного Сергія Тихоновича - директора Замглайського дитячого будинку-інтернату Ріпкинського району;

Самоненко Ольгу Василівну - заступника начальника відділу контролю у галузі житлово-комунального господарства, інфраструктури та зв'язку Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Після урочистої церемонії в палаці Кирила Розумовського, керівники області взяли участь у покладанні квітів до меморіалу «Гетьмани. Молитва за Україну», що зведений на центральній площі Батурина – майдані Гетьманської слави, а також в інших святкових заходах, що відбулися в колишній столиці гетьманів Лівобережної України з нагоди Дня Конституції.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає