П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:19
Повна версія сайту
;

Чернігівщина відсвяткувала День Конституції

08:02 30.06.2017    Коментарі  
 

У містах і селах області, як і по всій Україні, 28 червня відбулися урочистості з нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України.

Розпочалися заходи із вшанування пам’яті полеглих за незалежність країни та людей, які зробили значний внесок у розбудову державності України.

Крім того, в Центральному парку культури і відпочинку обласного центру в цей день протягом майже усього дня тривали святкові заходи. До уваги чернігівців і гостей міста – велика творча концертна програма за участю танцювальних колективів, аматорських хорів, циркової студії, естрадних виконавців та колективів. У «Містечку майстрів» працювала виставка-ярмарок народної творчості з майстер-класами з різних видів народно-прикладного мистецтва, розважальними програмами для дітей та молоді.

У районах області також пройшли святкові концерти, тематичні бесіди та цікаві розважально-пізнавальні заходи для дітей та молоді, літературні та фотодокументальні фиставки, екскурсії. Представники влади, громадськості, жителі районів та міст Чернігівщини активно долучалися до святкування Дня Конституції.

Варвинський район

Чернігівський район

До слова, на Бахмаччині, окрім традиційних святкових заходів, також відбулося відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку. До речі, метал на новий монумент Кобзарю взяли з багатотонного бахмацького Леніна, демонтованого одразу після Революції Гідності.

Почесне право відкрити пам'ятник надали борцю за українську незалежність на сході України – Артему Ільченку та учасникам Революції Гідності, волонтерам Денису Сергієнку, Михайлу Виноградову та Тетяні Григорчук.

На фасаді приміщення Прилуцького агротехнічного коледжу до Дня Конституції відкрили меморіальну дошку загиблому 12 квітня цього року воїну АТО Олегу Санику.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає