Четвер, 28 березня 2024, 14:49
Повна версія сайту
;

Водія, через якого травмувалися шість чоловік, судитимуть

08:12 30.06.2017    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортного засобу, що спричинило потерпілим тілесні ушкоджень середнього ступеню тяжкості (ч. 1 ст. 286 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що у грудні 2016 року водій, керуючи автобусом, який містив більшу кількість пасажирів ніж це передбачено його технічною характеристикою, під час руху автодорогою «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» проявив неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, не обрав безпечну швидкість руху в результаті чого не впорався із керуванням, виїхав за межі проїзної частини, що призвело до перекидання транспортного засобу.

Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди шість пасажирів отримали тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. 

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: згідно ч. 1 ст. 286 КК України такі дії караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає