Середа, 24 квітня 2024, 10:31
Повна версія сайту
;

Впродовж доби рятувальники ліквідували 6 пожеж в природних екосистемах

11:20 30.06.2017    Коментарі  
 

Впродовж минулої доби пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 6 пожеж, що виникли в природних екологічних системах на території Чернігівського, Ріпкинського, Городнянського районів та у м. Чернігів. Площа, пройдена вогнем, склала понад 5 га території. Триває ліквідація пожежі торфу на площі 1,7 га біля с. Пилятин Козелецького району. Головною причиною виникнення загорянь послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині через людську недбалість, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло 592 пожежі в екологічних системах, вогнем пройдено територію майже 1370 га, ще 48 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у побуті, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях й біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає штрафні санкції.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає