Четвер, 25 квітня 2024, 03:00
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині судитимуть колишнього митника, який допоміг вивезти закордон бурштину на 3,2 мільйона гривень

07:59 05.07.2017    Коментарі  
 

Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні  стосовно колишнього інспектора митного поста Чернігівської митниці Державної фіскальної служби України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання  службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави).

 

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Слідством установлено, що у лютому 2016 року співробітник митного поста всупереч інтересів служби при наявності обґрунтованих ризиків свідомо проігнорував вимоги про необхідність проведення посиленого митного контролю, створив умови та забезпечив безперешкодний виїзд з меж митної території України транспортного засобу, в якому перебував прихований вантаж – 812 кг необробленого бурштину на суму понад 3,2 млн грн.  

Факт переміщення прихованого вантажу було підтверджено  працівниками митної служби Республіки Білорусь у рамках міжнародного співробітництва.     

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає