Середа, 24 квітня 2024, 06:44
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині селищного голову визнано винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного із корупцією

16:41 05.07.2017    Коментарі  
 

Апеляційний суд області залишив без змін постанову Срібнянського районного суду від 17.05.2017, яким селищного голову визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) та ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (вчиненні дій  і прийнятті рішень в умовах реального конфлікту інтересів та неповідомлення  колегіального органу про його наявність).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У суді прокурором доведено, що селищний голова, будучи одним із засновників товариства з обмеженою відповідальністю, мета діяльності якого є отримання прибутку, входив до органу управління  цього підприємства, чим порушив обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Крім цього, прокурором надано беззаперечні докази, що у серпні 2016 року від імені селищної ради правопорушник уклав договір про виконання робіт з  товариством, у якому він є засновником та входив до органу управління, тим самим проігнорував вимоги закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Апеляційним судом підтримано правову позицію прокурора та залишено рішення суду першої інстанції без змін, яким посадову особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постанова суду набрала законної сили.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає