Четвер, 28 березня 2024, 16:08
Повна версія сайту
;

Впродовж минулої доби на Чернігівщині ліквідовано пожежу настилу в лісі та 2 загорання сухої трави

13:55 06.07.2017    Коментарі  
 

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 3 пожежі в природних екологічних системах, з яких 1 пожежа настилу в лісі та 2 загорання сухої трави на відкритих територіях. Їх причинами послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

5 липня о 14:40 у Козелецькому районі поблизу селища Десна на території ДП "Остерський військовий лісгосп" сталася пожежа сухого настилу в лісі загальною площею близько 2,5 га. На місце події оперативно прибули рятувальники 7-го пожежно-рятувального посту УДСНС в області з м. Остер та 2 відділення  вогнеборців військового лісгоспу. Крім того, з метою створення мінералізованих смуг для недопущення подальшого розповсюдження вогню, залучався від лісокористувачів трактор з плугом. Спільними професійними діями пожежу о 15:12 було локалізовано, а о 17:05 остаточно ліквідовано. Загалом на гасіння загоряння залучалось 14 чоловік  особового складу та 3 одиниці техніки.

Два загорання сухостою на відкритих територіях зареєстровано у Прилуцькому, а також Козелецькому районах області. Вогнем пройдено понад 2 га сухої рослинності.

Слід зазначити, що незважаючи на численні заклики рятувальників через засоби масової інформації та під час проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів, громадяни продовжують ігнорувати застереженнями, що і приводить до виникнення пожеж у житловому секторі та відкритих територіях.

Рятувальники Служби порятунку "101" застерігають: щоб уникнути пожеж і нещасних випадків на них, будьте обережні при поводжені з вогнем. Ні в якому разі не кидайте непогашені сірники або недопалки, слідкуйте за розвагами дітей, які під час дозвілля можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем.  Пам'ятайте! Ваше  життя  та життя ваших дітей залежить лише від Вас самих!


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає