Вівторок, 23 квітня 2024, 21:53
Повна версія сайту
;

Дубіль хотів взяти на поруки скандального директора Львівського бронетанкового заводу

10:25 17.07.2017    Коментарі  
 

Чотири народні депутати, серед яких і чернігівський представник «Батьківщини» Валерій Дубіль, погодились взяти на себе відповідальність за умовне звільнення директора ДП «Львівський бронетанковий завод» Романа Тимківа з-під варти.

Однак, суд не погодив віддати його нардепам. Запобіжний захід для нього обиратимуть сьогодні, 15 липня.

Як повідомляється на сторінці центру протидії корупції у Facebook, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для директора бронетанкового заводу Тимківа арешт з альтернативою застави у 28 млн гривень, а нардепи БПП пропонують взяти керівників на поруки.

Адвокат Тимківа заперечує звинувачення: "Всі докази САП необґрунтовані, і директор взагалі вчинив не розтрату, а "ефективну реалізацію коштів", можливо, з "невеликими порушеннями"".

Нагадаємо, у Львові затримали посадовців бронетанкового заводу та ЗСУ за розтрату понад 28 млн гривень. В ході досудового розслідування встановили, що посадовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України разом з посадовцями Львівського бронетанкового заводу та засновником ТОВ, організували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки.

Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж, ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані: у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що авторам схеми було добре відомо.

Наразі затримано п’ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», також засновника ТОВ, задіяного у схемі.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, по матеріалам сайту Твоє місто
Коментарів ще немає