Вівторок, 16 квітня 2024, 13:54
Повна версія сайту
;

Новий стандарт початкової освіти почне діяти в чотирьох школах Чернігівщини

16:54 17.07.2017    Коментарі  
 

По Україні було обрано сто шкіл, де вже з початку цього навчального року розпочнеться впровадження державного стандарту початкової освіти. У Чернігівській області цей державний стандарт почне діяти в чотирьох школах: у Чернігові, Ніжині, Прилуках та Ріпках. Для педагогів шкіл, де буде створена «нова початкова школа», наразі проводять тренінги та перекваліфікацію. Вчителі навіть добровільно відмовились від щорічної літньої відпустки. Аліна Коломійченко, вчитель Чернігівської школи №25: «Можна пожертвувати тижнем відпустки заради того, аби навчитись чомусь новому. Самого державного стандарту ми не бачили ще, презентацію очікуємо в серпні. Але основне, в чому полягають зміни, ми знаємо. Тепер основним є принцип дитиноцентризму, і учня будуть навчати основним навичкам, які знадобляться у житті, а не теорії».

Державний стандарт має створити зовсім новий погляд на викладання. За цим стандартом дитина має розвиватися у школі всебічно, і головне, аби діти почати інакше ставитись до навчання. Для цього педагогам доведеться відійти від дошки, а дітям відірватись від підручника. У інших українських школах цей стандарт запрацює з вересня 2018 року. Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації: «Понад 20 тисяч учителів нам треба буде перенавчити. Всі ваші напрацювання за рік ви потім будете передавати вашим колегам по області, а й відтак по всій Україні».

Школам-першопрохідцям, які вже у цьому навчальному році розпочнуть працювати за державним стандартом, обіцяють цілковиту підтримку. Зокрема, матеріальне заохочення педагогів. Міські управління освіти вже виділили кошти, аби повністю створити нові класи для початківців. Будуть закуплені одинарні шкільні парти-трансформери, нове обладнання та меблі.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає