П'ятниця, 29 березня 2024, 03:30
Повна версія сайту
;

Результати досліджень води все частіше виявляють перевищений рівень нітратів, заліза та марганцю

10:38 21.07.2017    Коментарі  
 

Валентина Седячко голова комітету Громадської ради при облдержадміністрації: «Перевищення у річці Снов — залізо, марганець, амоній сольовий. Річка Білоус: залізо, марганець, нітрати, амоній сольовий. Все це спричинено дощами. А також викидами у річку з очисних споруд». Такі характеристики мають більшість водойм, що знаходяться у Чернігівському районі. Експерти зазначають, що за результатами лабораторних аналізів ці показники тільки збільшуються. Все це спричинено у першу чергу діяльністю екологічно-небезпечних підприємств у Чернігові. Їх викиди шкодять не лише воді, а й повітрю.

Якість води у оселях мешканців району також під загрозою, адже майже вся водопровідна мережа вже давно у критичному стані. Звідси і збільшення заліза та магнію у питній воді, поява осаду. За словами голови Чернігівської райдержадміністрації Віктора Коржа, у водопровідні мережі ще з 90-х років не було вкладено ні копійки. Проте, об’єднані громади могли б проводити ремонти водопроводу за кошти, отримані на їх розвиток. Віктор Корж, голова Чернігівської райдержадміністрації: «Є голови територіальних громад, які спільно за кошти громад збільшували кількість користувачів. Проводили вуличні водопроводи».

Громадські активісти разом із представниками влади обговорять детальніше подальші дії та шляхи вирішення питань забезпечення регіону чистою водою.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає