П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:05
Повна версія сайту
;

Чернігівські АТОвці вважають, що їх штучно обмежують у правах на отримання земельної ділянки

14:29 25.07.2017    Коментарі  
 

Чернігівські ветерани АТО вважають, що їх, так само як і інших громадян України, штучно обмежують у правах на отримання земельної ділянки під селянське господарство. Рада ветеранів при Чернігівській міській раді звернулася до центральних органів влади з вимогою скасувати постанову Кабінету міністрів № 413, яка стосується розпорядження землею сільськогосподарського призначення.

Учасники бойових дій звернулися з листом до Президента, прем’єр-міністра, Держгеокадастру та місцевих органів влади, в якому оприлюднили інформацію про те, що громадянам масово відмовляють у наданні у власність земельних ділянок для індивідуального садівництва та особистого селянського господарства. Про це заявляють представники ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів АТО при Чернігівській міській раді.

У листі йдеться про те, що відмови отримують як учасники бойових дій, котрі за законом мають першочергове право на надання земельних ділянок, так і інші громадяни, які звертаються з такими заявами на загальних засадах.

Ця проблема стосується не тільки Чернігівської області, а всієї України і виникла після прийняття постанови Кабінету міністрів від 7 червня № 413 «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними». Згідно з цією постановою на місцевому рівні безоплатно передається не більше 25% від площі земель, які були передані в оренду на конкурентних засадах, тобто через аукціони, за попередній звітний період. Тобто, якщо виконувати постанову, то все-таки якась кількість ділянок мала б надаватися – просто менше, ніж раніше. Але, як кажуть представники Ради ветеранів, відмови практично стовідсоткові. Ці відмови надають обласні управління Держгеокадастру, але рішення прийняте на державному рівні, тому ветерани звертаються саме до центральних органів влади.

У деяких регіонах України невдоволення цією ситуацією призвело до масових акцій протесту. Суспільного протистояння бажано уникнути, кажуть ветерани. Тож ініціатори листа вимагають скасувати згадану постанову як таку, що обмежує конституційні права громадян.

Листи вже отримані всіма адресатами – про це надійшли повідомлення.

Ми готові надати можливість висловити свою позицію щодо цієї проблеми представникам Держгеокадастру та іншим зацікавленим сторонам.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає