Четвер, 02 травня 2024, 10:06
Повна версія сайту
;

Інвестор обіцяє вкласти у «Золотий берег» 120 тисяч доларів

16:15 27.07.2017    Коментарі 2  
 

Чернігівський бізнесмен Антон Ковтун, який став інвестором міського пляжу «Золотий берег» на найближчі 20 років, пообіцяв вкласти у розвиток інфраструктури 120 тисяч доларів.

Відповідна цифра значиться в інвестиційному договорі між КП «Паркування і ринок» та інвестором, згоду на підписання якої надав виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 27 липня.

Цікаво, що відповідно до угоди, всі об’єкти інфраструктури, які побудує інвестор за власний кошт, будуть належати йому, а не громаді міста. Зокрема, планується будівництво двох кафе, лазні, дитячої зони, пантону та басейну на 25 метрів.

У той же час, як запевнив присутніх радник міського голови з юридичних питань Дмитро Федоров, інвестиційний договір передбачає тотальний контроль міської ради над інвестором. І всі ці об’єкти інфраструктури, які плануються будувати, полегшеної конструкції.

Тобто, за словами Владислава Атрошенка, в разі, якщо міська влада не спрацюється з інвестором, він отримає лише тенти від двох кафе, а сама конструкція і фундамент залишаються у власності громади. Єдине із чим можуть виникнути проблеми – це басейн, але, за словами мера, це будуть проблеми на Чернігова а інвестора, як саме прибрати басейн з пляжу.

Міський голова Владислав Атрошенко вкотре запевнив присутніх, що інвестиційний договір не означає, що пляж стане приватною власністю бізнесмена і жодного підвоху в договорі немає, все прозоро.

За підрахунками мера, Ковтун отримає назад свої інвестиції, а саме 120 тисяч доларів, за 7-8 років.

Цікаво, що за інформацією члена виконавчого комітету Юрія Власенка, бізнесмен Антон Ковтун зареєструвався як СПД лише вкінці травня 2017 року, тобто за два місяці до підписання інвестиційної угоди.

Однак, радник Атрошенка Федоров вкотре запевнив, що договір «збалансований і навіть перезбалансований». За його словами, там немає жодного пункту про можливість переходу права власності на пляж інвестору.

Мер вкотре наголосив, що комунальне підприємство «Паркування і ринок» не є ефективним користувачем цієї території, а ось інвестор, котрий вклав туди власні кошти, буде набагато ефективнішим.

У той же час, не зрозумілим залишається те, що в угоді передбачена винагорода комунальному підприємству у сумі 2,5 тисячі гривень на місяць. За що ця винагорода і чому саме така сума ніхто з присутніх на засіданні виконавчого комітету пояснити не зміг.

Після емоційного обговорення даного питання Юрій Власенко вніс пропозицію зняти це питання з голосування, але, ніхто з членів виконкому його не підтримав. Після, всі присутні, окрім Власенка, проголосували за прийняття цього рішення.

По завершенню голосування міський голова Владислав Атрошенко відмітив, що після заходу інвестора, у 2018 році, інфраструктурні об’єкти на пляжі не фінансуватимуться з міського бюджету. Добудовуватимуть лише ті об’єкти, що залишилися у межах існуючого фінансування та зроблять укріплення берегу.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість ахаха 2017-07-27 16:35:55

120 000 $ / 20 років = 6 000 баксів на рік... Ну дуже великі інвестиції

Гість горожанин 2017-07-27 19:26:50

Снова шахрайМЕР гребет под созданую в последний момент свою фирму.Сколько будем терпеть эту золотобатонную воровскую тварь...