П'ятниця, 29 березня 2024, 09:20
Повна версія сайту
;

Поліція Чернігівщини нагадує: шахрайство – найпопулярніший вид злочинів

14:46 31.07.2017    Коментарі  
 

За суботу та неділю мешканці Чернігівської області власними руками віддали до рук шахраїв мінімум 13,5 гривень. Зрозумівши, що гроші вже не повернути, звернулися до поліції.

Так, 29 липня до Варвинської поліції звернулася літня жінка, якій подзвонив невідомий чоловік та представився її сином. Не встигла мати ідентифікувати голос, як він ошарашив її неприємною звісткою. «Мамо, я потрапив у неприємності. Зараз перебуваю у відділенні поліції. Щоб уникнути покарання, потрібно принести гроші», - почула зі слухавки вона.

Перелякана жінка одразу схопилася за гаманець та віддала посереднику, який миттєво приїхав до них додому, усі гроші. Лише отямившись та подзвонивши синові, жінка зрозуміла, що 3,5 тисячі гривень віддала якимось пройдисвітам. Насправді ж син нічого не знав про ці події.

Недільний день для шахраїв виявився врожайнішим – вдалося обдурити жінку на 10 тисяч гривень. Легенда для жертви була та сама, але дзвонив вже не син, а начебто людина, що мала залагодити конфлікт. Ба більше, жінка перевиконала план і віддала злодію ще й вироби із золота.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає