П'ятниця, 29 березня 2024, 00:04
Повна версія сайту
;

Боротьба за ринок: директор КП «Паркування та ринок» застосував силу проти жінок

10:58 02.08.2017    Коментарі 1  
 

Скандал навколо соціального ринку, котрий облаштовують за адресою Реміснича, 48-А, набирає обертів. Мешканці приватних будинків, які живуть впритул до проблемної території, в перший день серпня вийшли на мирний протест. Жінки намагались завадити руху спецтехніки, що приїхала вкладати асфальт, закриваючи шлях власними тілами.

Та мирний протест зазнав фіаско, до ситуації долучилось керівництво комунального підприємства «Паркування та ринок» і силою змусило жінок відійти з дороги.

«Вони незаконно перешкоджають діяльності щодо благоустрою території», — директор КП «Паркування та ринок» Олексій Шевченко.

На підтримку комунальникам прийшли й приватні підприємці, які чекають переїзду на нові облаштовані місця торгівлі.

«Років 10 тому тут був смітник, наркомани жили і їх це влаштовувало, прибрали територію, зробили чисто, їх не влаштовує», — приватний підприємець В’ячеслав Кузьменко.

«Було колективне звернення до нашого голови з проханням виділити нам землю», — приватний підприємець Вікторія Кліменок.

«Ми стояли по вулиці Комсомольська, місця наші були прибрані, тепер тут буде соціальний ринок і будуть наші місця», — приватний підприємець Людмила Кругова.

Мешканці ж будинків іншої думки: вважають дії чиновників незаконними, що порушують їхні права та заважатимуть спокійно жити надалі.

«Нехай закривають назад пустир, мої діти теж жити хочуть, а не нюхати гівно ринку», — мешканка приватного будинку Катерина Гаєвець.

«Ми написали заяву до прокуратури, звертались на міністерську  гарячу лінію. Справа розглядається», — мешканка приватного будинку Аліна Мурзіна.

Комунальники ж переконують: працюють у межах законодавства та всіх норм. Ринок називають тимчасовою спорудою. До кінця серпня планують завершити облаштування території та запустити підприємців на торгові місця.

«Жодного капітального будівництва не проводиться, тобто встановлюються столи, згідно з нормами, це 10 метрів від будинку, вони не заважають, нічого не порушується. Біотуалет заливається хімічними речовинами, тобто жодних запахів, дискомфорту люди не відчують», — начальник відділу парковок та ринків КП «Паркування та ринок» Павло Большаков.

А поки мешканці пишуть заяви до поліції про застосування проти них фізичної сили. Та сподіваються, що правоохоронні органи, зокрема й прокуратура, стануть на бік протестувальників.

Відео Чeline


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість обыватель 2017-08-02 21:05:57

Как это не задействовали в разборках банду Хруститского т.н."муниципальную варту".Ведь он главный спец ломания пальцев и другого беспредела..