Субота, 20 квітня 2024, 11:17
Повна версія сайту
;

У Чернігові відзначили День високомобільних десантних військ Збройних Сил України

15:09 02.08.2017    Коментарі  
 

2 серпня голова обласної ради Ігор Вдовенко разом із своїм першим заступником Валентином Мельничуком взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня високомобільних десантних військ.

Розпочався захід церемонією покладання квітів до пам'ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам до Братської могили воїнів, Меморіалу загиблим учасникам АТО та стели Героям Небесної сотні.

Учасники урочистостей мали змогу на Красній площі оглянути виставки основних зразків озброєння та військової (спеціальної) техніки Збройних Сил України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії та Державної Спеціальної служби транспорту.

Далі в Обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулося урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди Дня високомобільних десантних військ.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, депутати обласної ради, голова Спілки ветеранів-десантників «ПІВНІЧ», голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач, ветерани військової служби, воїни, які брали участь та мають військовий досвід реальних бойових дій в гарячих точках, учасники антитерористичної операції на сході України, військовослужбовці оперативного командування «ПІВНІЧ», військових спецпідрозділів: Чернігівського батальйону Національної Гвардії України, Чернігівського прикордонного загону, волонтери, громадськість.

Високомобільні десантні війська - це еліта та невід'ємна складова військ Збройних Сил України, яка призначена для вертикального охоплення противника та дій в його тилу та виконання властивих тільки їм завдань у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

З початку бойових дій на сході нашої країни високомобільні десантні війська разом з іншими частинами та підрозділами Збройних Сил України героїчно протистоять російському агресору. За мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами, понад 2 500 воїнів-десантників нагороджено державними нагородами.

Валентин Мельничук від імені обласної ради привітав військовослужбовців, ветеранів високомобільних десантних військ зі святом та висловив щиру вдячність за тяжку працю всім поколінням ветеранів десантних військ, всім хто сьогодні стоїть на варті миру і спокою України, хто з честю і гідністю несе почесну службу в рядах десантних військ нашої країни.

Перший заступник голови обласної ради побажав усім присутнім міцного здоров'я, родинного благополуччя, миру і добра, успіхів на життєвій і службовій дорозі.

За сумлінне виконання службових обов'язків, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня високомобільних десантних військ Валентин Мельничук вручив почесні грамоти з нагрудними знаками до них директору Прилуцького району електричних мереж Андрію Бордовіцину та директору Ічнянського району електричних мереж ПАТ «Чернігівобленерго».

Привітали десантників Чернігівщини зі святом та вручили їм почесні відзнаки також керівники обласної виконавчої влади та міської ради. Зокрема, спільну почесну грамоту обласної державної адміністрації і обласної ради отримав голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

Разом з тим, в частинах ВДВ бокс, рукопашний бій, футбол є постійними супутниками дозвілля десантників, щоб краще гартуватися до самовідданої праці на благо захисту рідної країни. Таким чином, продовжуючи славні традиції ВДВ, Спілка ветеранів десантників «ПІВНІЧ» за сприяння Чернігівської обласної федерації футболу провели Кубок з міні-футболу серед молоді допризовного віку присвячений Дню ВДВ.

Голова Спілки ветеранів десантників «ПІВНІЧ» Володимир Ткач разом із головою Чернігівської обласної федерації футболу Геннадієм Прокоповичем вручили нагороди переможцям Кубку з міні-футболу.

На завершення урочистостей на Красній площі відбулися стрибки з парашутом та прапорами України, ЗСУ, ВДВ, СВД.



Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає