Четвер, 25 квітня 2024, 14:59
Повна версія сайту
;

В Україні набув чинності закон про обов'язкове встановлення лічильників опалення та води

08:13 03.08.2017    Коментарі  
 

В Україні набув чинності закон про комерційний облік послуг з постачання теплової енергії та водопостачання, яким передбачається зобов'язання операторів зовнішніх інженерних мереж (тепломережі, водоканали) обладнати 100% житлових будинків побудинковими вузлами обліку (теплової енергії, води).

1 серпня закон був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради Голос України і набуває чинності на наступний день після опублікування, передають Українські новини .

Згідно із положеннями документа, обладнання побудинковими вузлами обліку нежитлових приміщень повинно бути виконане протягом року з дати набрання чинності законом, тобто до серпня 2018 року.

При цьому обладнання житлових будинків приладами обліку теплої і холодної води має закінчитися через 2 роки після набуття чинності закону, тобто до серпня 2019 року.

Передбачається, що витрати на обладнання будинків будинковими вузлами обліку, понесені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг в такому будинку шляхом сплати внеску за встановлення будинкового вузла обліку.

Крім того, в багатоквартирних будинках та інших будівлях, де налічується більше одного споживача, проект закону передбачає обов'язкове встановлення індивідуальних (квартирних) приладів обліку (або приладів-розподільників теплової енергії), які використовуються для розподілу показань будинкового приладу обліку.

Закон забороняє приєднання до зовнішніх інженерних мереж збудованих будівель, не обладнаних приладами обліку згідно з його вимогами.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада на засіданні прийняла в цілому закон про комерційний облік комунальних послуг, яким передбачається встановлення в будинках лічильників тепла і води.

За прийняття відповідного законопроекту № 4901 в цілому проголосували 238 депутатів при мінімально необхідних 226.

28 липня президент України Петро Порошенко підписав цей закон.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає