Субота, 20 квітня 2024, 14:43
Повна версія сайту
;

Чернігівці про підвищення вартості проїзду: 4,50. За що?!

15:47 07.08.2017    Коментарі  
 

Не з 1-го, так з 7-го серпня. Проїзд у маршрутках Чернігова таки здорожчав. Від сьогодні містяни їздять по 4,50. Проте чи заслуговують перевізники на таку ціну? Думка громади практично одностайна – покращення умов проїзду не відчули. В міськраді ж кажуть – умови меморандуму, укладеного з перевізниками, виконуються.

За цей рік вартість проїзду у громадському транспорті Чернігова підвищилась вже вдруге. З 1-го квітня людей стали возити по 4 гривні, з 7-го серпня по 4,50.

Для того, аби підвищити ціну вдруге, перевізники мали привести транспорт до ладу, встановити систему GPS-моніторингу, подбати, аби водії виглядали охайно і поводили себе виховано. Покращення не відчули, кажуть люди, які цього понеділка їхали у маршрутці за новою ціною.

Зміни є, кажуть в управлінні транспорту та зв’язку Чернігівської міськради: перевізники умови меморандуму виконали. Почала працювати система GPS і пасажири через інтернет можуть стежити за маршрутом, дізнатися, на якій відстані від них перебуває автобус, чи варто його чекати. Юрій Горбань, начальник управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради: «Всі трекери встановлені. Вони працюють. Нажаль, поки що вони не зовсім коректно, але ми кожного дня питання роботи нормальної трекерів контролюємо».

Працює програма ремонту, купують й нові автобуси – за це літо 3 машини, а до кінця року їх має бути 19, каже Юрій Горбань. Покращити одночасно стан всіх автобусів перевізники не зможуть. Юрій Горбань: «Ми в липні близько тридцяти разів виїжджали на планові й позапланові перевірки і технічного стану, і естетичного стану. Це питання, я скажу, покращилось. Але деякі машини є ще, які потребують поточного ремонту, воно в плані на підприємствах є, але таких, щоб страшних, немає».

Стосовно зовнішнього вигляду водіїв, начальник управління транспорту також каже, що питання вирішено. Футболки темно-синього кольору замість тільняшок, брюки замість шортів, туфлі замість капців. Працюють перевізники і над поведінкою своїх водіїв. На тих же, хто не схоче перевиховуватись, обіцяють складати акти про порушення та накладати штрафи.

Боротися з недисциплінованими водіями можуть і самі пасажири. В автобусах мають бути розміщені контакти управління транспорту, куди і слід звертатися зі скаргами.  Поки чернігівці для скарг активно використовують інтернет, в соцмережах та на інформаційних порталах фотобум – поламаних крісел, брудних підлог, вікон, що заросли мохом.

А проїзд вже по 4,50. Учнів з 1-го вересня, скоріш за все, возитимуть по 2 гривні.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає