Середа, 24 квітня 2024, 19:02
Повна версія сайту
;

Термін сплати земельного податку спливає 29 серпня

09:13 15.08.2017    Коментарі  
 

На 6 мільйонів гривень збільшились надходження у бюджет за рахунок сплати земельного податку в області. У головному управлінні Державної фіскальної служби кажуть, боржників у цьому році стало менше. Загалом, громадянам нараховано плати за землю на загальну суму 70 мільйонів гривень – це на 17 мільйонів більше, ніж торік. Світлана Волкова, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в області: «Надходження постійно збільшуються також залежно від індексації чи ставок, які приймаються органами місцевого самоврядування».

Проте Світлана Волкова зазначає, хоча люди охочіше почали самі сплачувати свої борги, через рік чи два надходження можуть зменшитись. Цей процес непостійний. Пов’язано це із тим, що в області проживає велика кількість людей пенсійного віку, які звільняються від сплати земельного податку. Світлана Волкова: «Мають пільги інваліди 1 та 2 групи, пенсіонери за віком, ветерани війни і ті, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Нарахування земельного податку проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Податок громадянами сплачується протягом 60 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення. Термін сплати податку спливає 29 серпня 2017 року.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає