П'ятниця, 29 березня 2024, 08:34
Повна версія сайту
;

Плитка в чернігівській підземці: активіст vs міська рада

13:07 17.08.2017    Коментарі 5  
 

Чернігівський громадський активіст Олександр Гашпар продовжує настоювати на тому, що підрядники обрали неналежну плитку для проведення облицювання підземного переходу на перехресті проспектів Миру і Перемоги в м. Чернігові.

Свої аргументи Гашпар наводить в публікації в мережі фейсбук. 

"Що стосується безпосередньо плитки, якою обліцовують стіни підземного переходу. Те, що це плитка "Амаро Беж" польского виробника "Opoczno" не заперечується ніким. Те, що ця плитка відповідає санітарним вимогам я теж не сумніваюсь. Основна суперечка виникла щодо технічних якостей цієї плитки та можливості її застосування для зовнішніх робіт.

Ви (Міський голова Атрошенко В.А. - ред) , посилаючись на Сертифікат відповідності UA1.090.0073274-15 від 16 вересня 2015 року, який можна завантажити на офіційному сайті "Opoczno" http://www.opoczno.com.ua/fileadmin/UA/JPG/SVPKN.jpgкажете, що цей сертифікат "підверджує, що ця плитка призначена для зовнішнього оздоблення стін та, відповідно, придатна для використання взимку." На сайті Чернігівської міської ради дали навіть ще більш розгорнуте наступне тлумачення "Як видно з сертифікату відповідності, мова йде про плитку керамічну з низьким водопоглинанням, Е ≤ 0,5, для покриття підлог та облицювання стін всередині та зовні приміщень. Як пояснюють фахівці, показник водопоглинання менше або рівний 0,5 – це як раз той, який вказує на придатність для облицювання об’єктів на відкритому повітрі." http://chernigiv-rada.gov.ua//news/view/9921

А я кажу, що або вас обдурили, або Ви свідомо хочете обдурити мешканців міста. Бо той Сертифікат відповідності, на який Ви посилаетесь не стосується плитки "Амаро Беж" а стосується плиток групи Bla. 
Якщо Ви відкриєте той же офіціний сайт "Opoczno", то в їхньому каталозі побачите, що плитка ця призначена для оздоблення стін у ванній кімнаті або в туалеті. http://www.opoczno.com.ua/…/tshow/__uk__tiles__show__110838/ А якщо зайдете в підземний перехід і подивитесь на маркування плитки "Амаро беж", зазначене на упаковці, то дізнаетесь, що керамична плитка "Амаро Беж" належить до групи Blll (!!!) 
 (зазначено в рядку: Type 06/ВІІІ/GL/UA;Dop 06OPR/Blll/UA/03) 
 Після цього на офіційному сайті виробника відкриваємо документ під назвою "Технічна характеристика і принципи монтажу керамічної плитки Опочно" http://www.opoczno.com.ua/…/CHARAKTERYSTYKA_ZASADY_MONTAZU_… , де бачимо, що плитка групи BIII (водопоглинання E>10%) призначена для оздоблення стін всередині приміщень за умови впливу температури вище 0°C (не є морозостійкою).

( Довідково : Плитка, на якій стоїть маркування Al або Bl, володіє гарними водовідштовхувальними властивостями і використовується для зовнішнього оздоблення. Трохи меншими водовідштовхувальними властивостями володіє плитка з маркуванням All або Bll. Плитки з маркуванням Alll і BlІl придатні тільки для внутрішнього оздоблення. Буква А означає, що при виготовленні плитки використовувався сучасний (західний) метод при якому сировина протягується через пристрій і потім нарізається за допомогою технічних засобів. Літера В означає, що був використаний застарілий спосіб прессування).

Потім відкриваємо гарантійні зобов'язання виробника і розуміємо, що в даному випадку 6-річна гарантія на плитку нам не світить, адже плитка використана не у відповідності до вищезазначеної технічної характеритсики цієї плитки. http://www.opoczno.com.ua/…/OPOCZNO_karty_gwarancyjne_plytk…

Нагадаємо, напередодні  Чернігівська міська рада оприлюднила документи в яких намагається довести відповідність керамічної плитки, яка використовується зараз для облицювання підземного переходу на перехресті проспектів Миру і Перемоги в м. Чернігові, технічним вимогам до матеріалів для зовнішніх робіт.

За твердженням міськради,  мова йде про плитку керамічну з низьким водопоглинанням, Е ≤ 0,5, для покриття підлог та облицювання стін всередині та зовні приміщень. Як пояснюють фахівці, показник водопоглинання менше або рівний 0,5 – це як раз той, який вказує на придатність для облицювання об’єктів на відкритому повітрі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість гость 2017-08-17 14:56:51

коротко и ясно.

Гість еж 2017-08-17 15:07:36

Где была эта праст...тка - Гашпар! 13 лет правления предшественника нынешнего мера? По чему город добили до ручки и эта дрянь сейчас такАЯ хорошая!? Кто ему платит? Или сейчас ему пересадили органы, за последние 2-3 года? Так мозги трансплантируют.

Гість Ежу 2017-08-17 16:27:55

Еж, а ты погугли, кто в 2012 году подавал иск в суд относительно совмещения должностей Соколовым.

Гість Еж. 2017-08-17 17:23:00

Ежу ежовому-а тут гуглить надо? И де наш с вами Сокол? В депутатах сидит! Что для города сделал? В этой то ситуации с плиткой порядок должен быть восстановлен. Но сравните порядок приведения города в порядок тогда и сейчас.

Гість Гість 2017-08-18 17:41:07

никогда не поверю, что Мера "обманули". ...просто РАЗНЫЙ "коэф.навара" от дешовой, и от той ЧТО ПОЛОЖЕНО ДЛЯ ДАННЫХ УСЛ. ЭКСПЛУАТАЦИИ. И "Соколов" здесь явно не причём. Гашпар - МОЛОДЕЦ!