П'ятниця, 29 березня 2024, 10:01
Повна версія сайту
;

Антирейдерський закон та інститут приватних виконавців: подробиці від заступника Міністра юстиції України Сергія Шкляра

13:50 18.08.2017    Коментарі  
 

Вчора, 17 серпня, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр перебував з робочим візитом у Чернігові. В облдержадміністрації він взяв участь у нараді з попередження рейдерських захоплень земель.

Цього ж дня заступник Міністра юстиції відвідав Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, де поспілкувався з військовослужбовцями з правових питань, в тому числі учасниками АТО, та надав консультації. Крім того, взяв участь у передачі військовослужбовцям конфіскованого автомобіля BMW. Як зазначив Сергій Шкляр, це вже одинадцятий автомобіль, безоплатно переданий органами державної виконавчої служби Чернігівської області в 2017 році військовим частинам на потреби АТО.

Також Сергій Шкляр провів прес-конференцію. Він акцентував, що за всіма фактами спроб захоплення майна члени оперативного штабу з питань захисту прав землевласників фіксуватимуть та оперативно реагуватимуть на вчинені злочини з метою притягнення винних до відповідальності.

У свою чергу, начальник Головного територіального управління юстиції в області Олег Трейтяк повідомив, що створені у рамках боротьби з аграрним рейдерством мобільні групи на Чернігівщині уже розпочали роботу. Перший виїзд такої групи відбувся. Він додав, що наразі створено графік планових виїздів мобільних груп до жовтня.

Серед основних питань, що цікавили учасників конференції, – результати реформи примусового виконання рішень та запровадження інституту приватних виконавців, зарубіжний досвід їх роботи тощо.

– Після двох років активної роботи та підготовки нарешті реформа стартувала – перші 94 кандидати у приватні виконавці склали кваліфікаційний іспит та отримали посвідчення приватного виконавця, 42 особи успішно пройшли перевірку офісів, 8 осіб включено до Єдиного реєстру приватних виконавців України, – повідомив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби.

Сергій Шкляр зауважив, що ця реформа стосується не тільки приватних виконавців – це зміна системи виконання судових рішень у цілому. Сам процес виконання став автоматизованим, відкритим. Таким чином, знизився рівень корупції у правовій сфері. Зараз виконавець діє чітко за інструкцією, а його керівник і сторони виконавчого провадження можуть перевірити всі кроки. Крім того, запроваджено адекватну фінансову мотивацію як державним, так і приватним виконавцям. Відтак, завдяки реформі збільшиться кількість фактично виконаних рішень, зменшаться видатки державного бюджету та будуть надаватися більш якісні послуги.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає