П'ятниця, 29 березня 2024, 17:18
Повна версія сайту
;

Патрульні розказали подробиці про інцидент із чоловіками напідпитку, котрі принесли у піцерію гранату

08:14 01.09.2017    Коментарі  
 

30 серпня близько четвертої дня на лінію «102» зателефонував чернігівець та повідомив, що вулицею Рокоссовського йдуть двоє невідомих, в одного з яких на поясному ремені висить предмет, схожий на гранату. До заявника було одразу направлено кілька екіпажів патрульної поліції.

Коли патрульні зустрілися з чоловіком, який телефонував до поліції, він описав, як виглядають невідомі й розповів, що в цей момент вони перебувають в одній з піцерій міста. Що ж до своєї підозри, він повідомив, що є військовослужбовцем Збройних сил України, тож упевнений у тому, що бачив саме гранату на поясі.

Тільки-но поліцейські зібралися ввійти до приміщення закладу, як обидва невідомих вийшли їм на зустріч. Представившись, правоохоронці запитали, чи не мають громадяни при собі заборонених предметів, на що ті відповіли, що ні. Під час поверхневого огляду в обох чоловіків жодних заборонених предметів виявлено не було.

Поки на вулиці проходила процедура поверхневого огляду, двоє патрульних зайшли всередину піцерії. Через кілька хвилин вони повернулися та повідомили, що знайшли предмет, схожий на гранату Ф-1. «Лимонка» лежала в кутку зали для відвідувачів, захована за радіатор опалення.

Чоловіків одразу затримали. Патрульні швидко евакуювали всіх відвідувачів і персонал піцерії, оточили навколишню територію, викликали вибухотехнічну службу та слідчо-оперативну групу.

Оглянувши ймовірний вибуховий пристрій, експерти зробили попередній висновок, що це бойова граната Ф-1. Її вилучили для більш детальної експертизи, а обох затриманих доставили до Чернігівського відділу поліції.



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає