П'ятниця, 19 квітня 2024, 16:10
Повна версія сайту
;

Центр управління розвідки об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України відзначив своє 20-річчя

16:08 01.09.2017    Коментарі  
 

1 вересня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук привітав особовий склад Центру управління розвідки об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України з 20-ю річницею його створення.

В урочистостях взяли участь заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, командир Центру управління розвідки об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, полковник Андрій Віротченко, начальник Центру розвідки об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, полковник Валентин Гурін та інші гості.

Це свято, яке поєднує історію і сучасність, є свідченням заслуг та оцінкою ратної праці багатьох поколінь професіоналів військової розвідки, їх ролі у забезпеченні обороноздатності нашої Батьківщини.

За цей невеликий в історичному вимірі період військова розвідка України пройшла нелегкий шлях і сьогодні ствердилася як самодостатня, злагоджена та авторитетна структура, що спроможна викривати сучасні виклики та загрози національній безпеці держави і відіграє надзвичайно важливу роль у зміцненні її обороноздатності.

Служба в розвідувальних підрозділах завжди вважалася елітною, адже туди відбирають найкращих людей, відданих військовій справі. Є такий підрозділ і на Чернігівщині – це Центр управління розвідки об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, особовий склад якого успішно виконує поставленні завдання, демонструючи високий професіоналізм, наполегливість і патріотизм, роблячи вагомий внесок у розвиток Збройних Сил України.

Валентин Мельничук, звертаючись до військовослужбовців зазначив, що розвідка - це невід'ємний напрямок військової справи, завдяки якому досягаються перемоги у збереженні і захисті цілісності нашої держави.

За словами керівника, органи місцевого самоврядування постійно працюють у сфері соціального забезпечення бійців та їх родин, допомогають армії матеріально.

Зокрема, нещодавно, на черговій сесії обласної ради було внесено зміни до прийнятої торік обласної «Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області» і до Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2018 роки.

Керівник висловив впевненість, що розвідники й надалі будуть взірцем виконання військового обов'язку і відданого служіння народу. Перший заступник голови обласної ради побажав військовослужбовцям життєвих і професійних перемог, міцного здоров'я, сили духу та витримки при виконанні покладених на них військових завдань в ім'я збереження миру.

За сумлінне служіння Вітчизні, високий професіоналізм та з нагоди 20-ї річниці з дня створення військової частини А4507 Валентин Мельничук вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками старшому солдату Олександру Дмитруку, старшому лейтенанту Андрію Мельнику, старшому прапорщику Олександру Мироненку, старшому лейтенанту Ярославу Михайлецю, молодшому сержанту Вадиму Саповцю та старшому солдату Олександру Шевченку.

Завершилися урочистості з нагоди 20-ї річниці Центру управління розвідки об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України святковим концертом.


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає