Четвер, 28 березня 2024, 21:50
Повна версія сайту
;

Співробітники Чернігівської митниці затримали старожитності на кордоні

08:13 05.09.2017    Коментарі  
 

Дві старовинні ікони та 5 екземплярів друкованих видань початку минулого століття намагався вивезти за межі України громадянин РФ.

Старожитності виявили під час здійснення митно-прикордонного контролю потягу «Київ - С.Петербург». 62-річний громадянин під час усного та письмового декларування повідомив, що переміщує тільки особисті речі, які не мають заборон та обмежень до переміщення через кордон. Проте, під час митного огляду з’ясувалось, що у його валізі серед особистих речей знаходяться предмети, вивезення яких без спеціальних дозволів заборонено. Це дві дерев’яні ікони із зображенням Божої Матері, друковане видання «Полное собрание починений»  С.Я. Надсона 1917 року, газета «Всемірная Панорама» та три журнали: «НИВА», «Пробужденіе», «Природа и Люди». Газета та журнали датовані 1902-1915 роками. Історичну та культурну цінність даних предметів встановлюватимуть експерти.

Відносно порушника митних правил складено протокол за ст. 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення», санкції якої передбачають штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію.


Автор: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області
Коментарів ще немає