П'ятниця, 26 квітня 2024, 22:39
Повна версія сайту
;

В Халявині відкрили меморіальну дошку військовому Павлу Смирнову

08:22 05.09.2017    Коментарі  
 

Стенд, присвячений пам’яті жителів Чернігівського району, які загинули у війні з російським агресором, виготовили учні та педагоги Халявинської школи. Є на ньому і фотографія їхнього односельця, випускника, а згодом бібліотекаря цього навчального закладу, Павла Смирнова. А на фасаді школи – меморіальна дошка героєві. 22 квітня 2017 року він отримав несумісне з життям поранення, помер у госпіталі. Похований у Полуботках Чернігівського району.

Володимир Антоненко, заступник директора Халявинської ЗОШ, учасник АТО: «Людина, хлопець, чоловік, громадянин з великої букви. Коли почалася війна на Сході, він не зміг спокійно бути вдома, вирішив захищати неналежність, свободу, свою домівку врешті-решт».

Воював Павло Смирнов разом із молодшим братом Олексієм, який, за словами побратимів, зробив усе, аби зберегти йому життя. Посмертно старший солдат Смирнов нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Меморіальна дошка на будівлі школи – вдячність героєві за подвиг та його батькам за те, що виховали такого сина.

Надія Кобзар, перша вчителька Павла Смирнова: «Дуже порядна, скромна і хороша людина. Він, як і всі його ровесники мріяв збудувати дім , виростити сина. Та не судилося».

Сергій Левченко, голова Чернігівської районної організації ветеранів АТО: «Ця дошка має нагадувати всім нам, особливо цим маленьким діткам, які тут стоять, що в Україні були, є, і будуть герої, герої, які можуть віддати життя заради всіх нас».

«У цьому закладі навчався Смирнов Павло Юрійович» — надпис на меморіальній дошці, хлопець на ній – серйозний, проте з усміхненими очима. Йому завжди буде 27.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає