Вівторок, 16 квітня 2024, 23:56
Повна версія сайту
;

У Чернігові презентували благодійний проект "Озвучимо книги для незрячих"

14:00 06.09.2017    Коментарі  
 
У Чернігові в культурно-мистецькому центрі "Інтермеццо" презентували всеукраїнський благодійний проект "Озвучимо книги для незрячих", ініційований одним із київських видавництв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу до кінця року звернутися практично до всіх областей України, знайти партнерів, які б озвучили книжки - ті з моїх, що я пропоную. А ми зібрали би всі книжки і подарували їх центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих ім. Островського та всім 68-ми спеціалізованим бібліотекам України", - розповіла організатор акції Анетта Антоненко.

За її словами, в рамках проекту будуть озвучені твори сучасних українських та зарубіжних авторів. У списку поки що 70 книг, виданих у видавництві Антоненко. 

Долучитись до запису може кожен охочий. Жорстких вимог до озвучення немає.

Серед авторів, уже готових "зазвучати" -  українці Любко Дереш, Євгенія Кононенко, Остап Дроздов, чилійська письменниця Ісабель Альєнде і фрацуз Дідьє ван Ковеларт.

Пані Антоненко додала, що ідея щодо озвучення сучасної літератури в неї виникла після передачі кількох книжок до бібліотеки ім. Островського, яка, як виявилось, сьогодні має проблеми з наповненням фондів. Організатор проекту сподівається, що до нього долучаться й інші українські видавці. Наразі про підтримку заявило Посольство Канади в Україні та видавництво "Фоліо".


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає